torsdag 19 augusti 2010

Kyckling i röd curry


Idag var jag sugen på kyckling så jag rotade fram ett recept jag hittade för några dagar sen och satte igång.
Enligt receptet ska det vara paprika, champinjoner och kokosmjölk i men eftersom jag inte tycker om nåt av det så gjorde jag det lite annorlunda. Det var gott, lite hetta från currypastan men jag gillar't!

Kyckling i röd curry,  4 port.

500 g strimlad kycklingfilé
3 msk röd currypasta
3 dl grädde (eller något alternativ, jag använde milda mat extra 4%)
3 dl hönsbuljong
1 st gul lök
150g sugarsnaps
1 st citron eller lime, saft + skal
1 tsk ingefära
salt och peppar

Bryn den strimlade kycklingen i lite smör eller olja i en gryta, krydda med salt och peppar.
Tillsätt currypasta, grädde och buljong, låt sjuda i ca 10 minuter.
Hacka löken och skiva sugarsnapsen och fräs i panna och tillsätt sedan detta i grytan. Ta i ingefära och citron eller lime efter egen smak. Låt sjuda i någon minut bara. Servera med ris och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar